Nyheder. - www.jensmøller.com

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

Nyheder.

TØNDER

Kasseret politiker snupper listens sidste plads

AF: UWE IWERSEN
Publiceret 23. marts 2017 kl. 08:35
1/1
Efter et afstemningsnederlag i september måtte Jens Mølle, Løgumkloter, r se langt efter en plads på Venstres kandidatliste til regionsrådsvalget. Nu har han takket ja til at blive opstillet for Venstre i Odense.
2 kommentarersend til en venSend Print Twitter Facebook
Venstre-manden Jens Møller, Løgumkloster, blev vraget som regionsrådskandidat af sine egne ved opstillingsmøde i Tønder Kommune. Nu har han takket ja til at være kandidat for Venstre i Odense og har fået sit partis 45. og dermed sidste plads på
Valgdagen
Valget til regionsrådet forgår samme dag som valget til kommunalbestyrelsen, nemlig tirsdag den 21. november.Venstre opstiller som de fleste partier med en sådkaldt sideordnet opstillet kandidatliste. Det betyder, at det ikke er placeringen på listen, men udelukkende antallet af personlige stemmer der er afgørende for, om en kandidat opnår valg.

Når Venstre Tønder ved de sidste senest valg i 2013 havde tre kandidater på regionsråds-kandidatlisten skyldtes det, at Mette Bossen Linnet var opstillet som regionskandidat for Venstres Ungdom, mens Susanne Linnet og Jens Møller var opstillet som Tønder-kandidater.
Jeg skal selvfølgelig føre valgkamp i Odense, men har også mulighed for selv at stille noget på benene og deltage i arrangementer i Tønder Kommune, hvis jeg bliver inviteret.
JENS MØLLER, KOMMUNAL- OG REGIONSRÅDSPOLITIKER FOR VENSTRE, LØGUMKLOSTER
LØGUMKLOSTER/ODENSE: Da Venstre i Tønder Kommune i september sidste år udpegede de to lokale kandidater, der skulle opstilles på Venstres samlede liste til regionsvalget, pegede et flertal blandt de omkring 150 fremmødte medlemmer på Mette Bossen Linnet, Tønder, og Susanne Linnet, Møgeltønder.

Dermed blev der ikke plads på listen til det nuværende regionsrådsmedlem Jens Møller, Løgumkloster.

Men nu står han der alligevel.

Det er Venstre-vælgerforeningerne i Odense, der har opstillet Jens Møller, og han har fået tildelt den 45. og dermed den sidste plads på Venstres samlede kandidatliste.

- Jeg stiller op for at hjælpe foreningen, og jeg deltager i valgkampen på lige fod med alle andre kandidater. Jeg skal selvfølgelig føre valgkamp i Odense, men har også mulighed for selv at stille noget på benene og deltage i arrangementer i Tønder Kommune, hvis jeg bliver inviteret, siger Jens Møller.

Fra bunden
Selv om han altså starter stemmejagten helt fra bunden, har han et stille håb om at kunne sprænge listen og bringe sig i nærheden af en plads i det kommende regionsråd.

- Jeg har prøvet det før. Ved sidste valg var jeg opstillet som nummer 32 og kom ind. Selv om jeg er opstillet i Odense, kan vælgerne i hele regionen jo stemme på mig, påpeger Jens Møller.

Birthe Kargaard, der er formand for Venstre-foreningen Allerup-Højby i Odense, er glad for, at Jens Møller er klar til at blive stillet op. I modsætning til opstillingsmødet i Skærbæk i september skete det uden kampvalg og modkandidat.

- Det er en svær kunst at finde fire kandidater til regionsrådsvalget i en storby. Fokus er jo på kommunalvalget. Det er dejligt, når vi på vandrørene hører, at gode mennesker, som vi kender, er klar, så gode kræfter ikke går tabt, siger hun.

41 pladser
Der er 41 pladser at kæmpe om i det kommende regionsråd.

Venstre sidder i øjeblikket på 15 taburetter i rådet, der har Venstre-kvinden Stephanie Lose som formand. Hun overtog formandsskabet efter Carl Holst midt i valgperi
 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü