Museum Sønderjylland - www.jensmøller.com

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

Museum Sønderjylland

Jens Møller, ny bestyrelsesformand i Museum Sønderjylland.  
 
Ny bestyrelse for landets 3. største museum
Museum Sønderjyllands nye bestyrelse har den 23. marts 2010 holdt sit første møde, og den konstituerede sig således: Jens Møller blev valgt som formand og Povl Kylling Petersen blev valgt som næstformand.
Jens Møller er udpeget af Regionsrådet i Region Syddanmark og Povl Kylling Petersen er udpeget af Byrådet i Aabenraa Kommune. For begges vedkommende er der tale om genvalg - både til museets bestyrelse og til posterne som formand og næstformand.
Jens Møller udtaler, at han er meget glad for valget som formand, da det giver mulighed for at opretholde både kontinuiteten fra den foregående bestyrelsesperiode med henblik på at fortsætte opbygningen og konsolideringen af Museum Sønderjylland, men også - efter museets opstart for et par år siden - sammen med den øvrige bestyrelse at være med til at sætte retning for den videre udvikling og indhold i en af de mest spændende og udfordrende museumsfusioner i Danmark med en række store opgaver inden for de kommende år.  
Den 1. januar 2007 er Museum Sønderjyllands dåbsdag. Museum Sønderjylland er fusion af en række større og mindre offentlige og selvejende museer i det gamle Sønderjyllands amt.
Museum Sønderjylland er en selvejende institution, der ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer - 2 byrådsmedlemmer fra de 4 nye kommuner Aabenraa, Haderslev, Tønder og Sønderborg samt Region Syddanmark samt én personalerepræsentant. Bestyrelsen har det fulde ansvar for museets drift og den ansætter museets direktør.
Museet er et specialmuseum for naturhistorie, historie og kunst. Det består af en lang række større og mindre afdelinger, der geografisk er spredt ud over hele landsdelen på en snes adresser, men som samlet giver et indtryk af Sønderjyllands særlige kultur, historie og natur.
I alt beskæftiger museet ca. 160 personer fordelt på en række forskellige ansættelsesformer samt et skiftende antal frivillige hjælpere.


Sammendrag af 2011
nøgletal for Museumsforum
Syddanmark

 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü