Biler og forretningsnostalgi - www.jensmøller.com

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

Biler og forretningsnostalgi

Automekaniker.Jeg startede som automekanikerlærling den 1. august 1970 hos Autoforhandler J. Nørby i Løgumkloster, som var DOMI forhandler. Jeg fik i starten den fyrstelige løn af 1,90 kr. pr time på værkstedet, og da jeg så skulle på "fileskolen" eller 1. skoleperiode, som varede 11 uger, det foregik i Tønder, og timelønnen under skoleophold var 1,50 kr. Vi kunne efter at have færdiggjort de 11 uger, kalde os Cand. fil. Flot ikke? Vi var altid 4 - 5 lærlinge på værkstedet, og det samme antal svende. Jeg havde en helt fantastisk læretid, med det hierarki og de afstraffelsesmetoder, der herskede på værkstederne, og som var accepteret af alle, og som vi lærlinge altid skulle læne os op af og prøve, om de stadigvæk fungerede.
Det var også i læretiden man så frem til kørekort og den første bil, som man selvfølgelig købte nedslidt og rusten, men som man restaurerede, lakerede, og ikke mindst monterede radio og kasseteafspiller i. Havde man de ting, så "kunne man gå på vandet".
Undervisningen på teknisk skole foregik på Skjern Tekniske Skole, hvor vi boede på skolehjemmet, og det var et dejligt afbræk i det daglige arbejde på værkstedet derhjemme, og her mødtes vi fra Sønderjylland, Thy og enkelte fra Djursland. Jeg fik kammerater, jeg i dag mindes med megen stor glæde. 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü