June og Peter Belli - www.jensmøller.com

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

June og Peter Belli

June & Peter Belli - Løgumkloster.
Dødsdromen, 1965
"Dødsdromen var faktisk årsagen til, at jeg mødte June. Vi skulle spille i et tivoli, men orkestret kom for sent, så jeg lovede tivolimanden at gøre det godt igen ved at køre dødsdrom ugen efter - så kunne han få noget presse på den måde. Jeg var nede og øve tre-fire timer for at køre centrifugalkraften på plads og køre svimmelheden af nede på startbrædderne.
Det er du nødt til, for når du er oppe på de skrå brædder, er der no way back, så er det bare dooown! Jeg kørte for ham tre-fire gange, og så kom vi til Løgumkloster, hvor jeg så June for første gang. Det var den 17. august 1965. For mit vedkommende var det kærlighed ved første blik; hun var simpelthen noget af det smukkeste, jeg har set, og hun var noget af det dejligste. Det er hun stadig, selv om hun er blevet 60. Men hun løftede bare næsen i vejret og gik videre.
Men hun skulle nu alligevel lige forbi for at se, hvad han havde gang i, ham den der langhårede pigtrådssanger, hun havde hørt så meget om."
Så blev hele mit liv reddet. Hvis ikke jeg havde mødt June, der dengang var 18 år, havde jeg måske ikke siddet her i dag.

Jeg mødte hende, da jeg var i Løgumkloster og køre dødsdromen. Der var sort af mennesker, og der kom en pige gående, som jeg fik øje på lige med det samme. Hun lod som om hun ikke så mig, men jeg vidste, at hun gik en omvej for at se ham den langhårede Peter Belli med motorcyklen. Jeg spurgte min ven: "Hvem er hun?". Han svarede: "Uhh, du kan godt styre dig, det er Korinthas datter. Endelig ikke, så bliver der ballade!" Det gjorde hende kun mere interessant.

Samme aften til gøglerballet, tog jeg fat i hende og satte hende på mit skød og spurgte: "Skal vi to ikke danse?" June svarede: "Du skal ikke sætte mig på dit skød, før du spørger", og så gik hun. Lidt efter kom hun tilbage og sagde OK til dansen - hun skulle spørge sin mama først. Da skete noget - tænk dig, du har en million piger foran dig, og pludselig er der en, der siger knips og sætter sig i din krop og sjæl. Først faldt jeg for hendes skønhed og bagefter for hendes sjæl.
June og Peter Belli blev gift den Betlehem-skoven ved Høje Sandbjerg i Nordsjælland den 9. august 1967.
1959-1965 - FRA HOLTE TIL HYSTERI
Peter Belli synger i ungdomsklubber, ofte til Elvis, Cliff- og Shadows-konkurrencer. Han møder orkestret Les Rivals og slår igennem som dansk pigtråds farlige dreng, blandt andet med danske versioner af Kinks- og Rolling Stones-numre.
I 1960 kom der i vind i sejlene for mig for første gang. Jeg mødte orkestret Les Rivals og begyndte at synge med dem rundt om i landet og så tilbage igen til Place Pigalle på Bakken og senere i Hit House. Vi var også på en månedsturné i Finland, og der oplevede jeg hysteriet for første gang. Vi var i fjernsynet og blev kørt ad bagvejen hen på et hotel, hvor vi skulle bo. Da vi lukkede vinduet op og kiggede ud, stod der 400-500 piger dernede og hylede og skreg. Vi lukkede vinduet igen og sagde: "Det er sgu da os, de hyler af, er det ikke? Prøv lige at åbne igen." Og jo, den var god nok.
Det var også første gang, jeg har været bange på en scene. Vi spillede ude i et meget stort forsamlingshus, og i Finland er det altså pigerne på den ene side og drengene på den anden, og det var altid noget med "yksi tango" - de ville have tango, men vi kunne kun spille pigtråd. Og så pludselig begyndte drengene at gå hen mod os i en række.
De havde de her bælter med blylodder i enden (laver lasso-bevægelser, red.), som man brugte, når man lagde syge rener i flokken ned. Så slagtede man dem på den måde. De kom hen imod os, og Josef, vores chauffør, kom løbende og råbte "Kom! Kom ud i bilen! NU!" Anlægget lod vi stå, og så kørte vi som ind i helvede.
Det var halvvejs inde i koncerten og første gang, jeg var bange for, at hysteriet tog overhånd. Drengene blev jo jaloux og ville banke os. Vi skulle bare hjem til Danmark igen. Hvad fanden skulle vi komme og stjæle deres piger for?
Da vi kom hjem fra Finland, havde man i mellemtiden bombarderet pressen med, hvor store succeser vi havde deroppe. Så Hovedbanegården var fyldt op med skrigende fans og flag. Der kunne vi godt mærke, at nu kører det åbenbart også herhjemme. Og det var jo det, jeg havde drømt om, siden jeg startede med min musik i Gammel Holte ungdomsklub. Jeg kunne ikke falde til på alle de arbejdspladser, jeg havde haft."
"Lærepladser havde jeg også. Men jeg kunne ikke holde ud at møde klokken 7 og stemple ud klokken 4, eller som landbrugselev stå op klokken 6 og malke køer, og hakke roer om foråret og være med til høsten. Jeg holdt ud det halve år, jeg havde lovet, men så kunne jeg heller ikke komme hurtigt nok væk. Det var frygteligt.
Så kom jeg ind på Saga Film, og der begyndte interessen for det kunstneriske. Elvis kom frem, og pludselig ringede klokkerne for mig. "Det er jo det, du vil." Og så gik jeg efter det. Mit held var, at jeg mødte Rivalerne. Jeg ved ikke, hvad vi havde gjort for at blive berømte eller berygtede, men der var altid fuldt hus, når vi kom ud og spillede. Vi havde forsiderne på alle landets aviser. Måske var det, fordi vi var de første, og fordi vi havde længst hår."

"Vi rejste også med cirkus i to år. Det var den glade familien Belli. Problemfri. Om aftenen kom jeg ind som syngende sprechstallmeister, og min datter Natasja var med som klovn - det var fantastisk smukt, hun sluttede med at tage det øverste af og så ryste sit lange hår ned. Drengene var artisttjenere, de var med til at trække tæppet fra og for og med til at vise folk på plads.
June tog sig af os og sørgede for, at Natastjas maske var helt rigtig, og at jeg havde lidt pudder her og der, for der var rigtig varmt, og man svedte meget. Jeg sang "Cirkus, cirkus" og så "Højt ærede publikum, min damer og herrer og piger og drenge! Riiigtig hjertelig velkommen. NU skal jeg fortælle jer nogle spændende historier." Og så lavede vi forestillingen som et eventyr fra de små dyr op til de største dyr til sidst. Og så havde vi nogle sjove pauseklovne med og Samson, den stærke mand.
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid kunnet sælge et nummer. Jeg glemmer aldrig, da vi havde kanonkongen med i Ronalds Festivalstivoli, hvor jeg også var konferencier og sprechstallmeister og scenemester og alt muligt. Vi malede et rustent rør i amerikanske farver og satte det amerikanske flag rundt om forneden. Så gav vi kanonkongen en helt hvid rumdragt på og spillede noget musik, der lagde op til det helt store.
Og så: "Mine damer og herrer. Hold Dem væk fra bardunerne, når han lander i det net..." Allerede inden han var skudt af sted, var folk helt spændte... I Holbæk prøvede vi at slå verdensrekorden. 21 meter. Kanonkongen øvede med sandsække, så han var ude på 22-23 meter. Men i det øjeblik, han blev skudt af, fik han et blackout, så han landede ude i nettet og blev liggende. Folk begyndte at skrige.
Og jeg snakkede løs i mikrofonen... og ind med ham i Ronalds vogn, lægge ham på gulvet og komme lidt vand i hovedet på ham.
"Nå, hvon går det?"
"What's happening, what's happening?"
"You got a blackout."
"I'll never do it again".
"No, no, it's okay."
Næste dag havde vi forsiderne på alle aviserne: Kanonkongen, der skulle slå verdensrekord - og så slog han sig selv i stykker i stedet for."



Peter Belli

Biografi fra Wikipedia.

Peter Belli, Vanløse, februar 2017.

Peter Belli (født Georg Peter Brandt 19. juni 1943 i Kiel) er en dansk sanger og skuespiller.
Han debuterede som sanger i 1959. Senere kom han med i gruppen Les Rivals, der fik stor succes, ikke mindst med deres optræden i Hit House. De turnerede bl.a. i Finland og Skotland.
Belli har haft flere succeshits på Dansktoppen og har deltaget i flere af de danske Melodi Grand Prix-udsendelser, uden dog at vinde. Gennem årene er det blevet til en lang række pladeindspilninger.
Han har også medvirket i flere teaterforestillinger, bl.a. på Nørrebros Teater.
I tv har han haft roller i serierne Ugeavisen og TAXA.
Han blev i 1967 gift med June Belli og har tre børn, heriblandt sangeren Michel Belli.
Han holdt 50-års jubilæumskoncert i Pumpehuset i 2009, med et kopiband af de gamle Cliffters, som vidst bedst er kendt sammen med Johnny Reimar?.
Film
Blandt de film han har medvirket i, kan nævnes:
" Thomas er fredløs - 1967
" Den dobbelte mand - 1976
" Høfeber (film) - 1991
" Løvernes Konge - 1994
" Løvernes Konge 2: Simbas stolthed - 1998
" Et rigtigt menneske - 2001
" Flyvende farmor - 2001
" Tid til forandring - 2004
" Bølle Bob og Smukke Sally - 2005
Han er ikke kendt som tegnefilmsdubber, men han har dog lagt stemme til få tegnefilmsfigurer, bl.a. aben Louie i Luftens Helte, mandrilaben Rafiki i Løvernes Konge samt Konrad Kat i Magnus og Myggen. Senest har han også lagt stemme til Saturns diktatoriske leder i animationsfilmen Rejsen til Saturn.
Diskografi
" Peter Belli, 1967
" Ob-la-di, ob-la-da, 1968
" Peter Belli, 1971
" Peter Belli & Søn, 1974
" Peter Belli's største succes'er, 1974
" Det bli'r aldrig som det var i..., 1975
" Peter Belli & Ulvene Live, 1976
" Nu er det blevet hårde tider, 1977
" Sådan er mit liv, 1977
" Jeg lever for musik, 1978
" Sådan som du er, 1979
" Peter Belli's 20 års jubilæum, 1980
" Peter Belli's bedste 1965-1970, 1980
" Er det sådan?, 1981
" Kære gamle tog, 1981
" Fræk og følsom, 1981
" Belli's allerbedste, 1981
" Tænk hvad jeg ser, 1982,
" Sort på hvidt, 1983
" Jeg er som jeg er, 1984
" Roll over Beatles (med Les Rivals), 1987
" Ta' det med et smil, 1987
" Yeah, 1991
" Ribbet og flået, 1992
" Ulven Peter de 34 største hits, 1993
" Rock and Roll Live, 1994
" Talisman, 1997
" Helt igennem respektabel - Peter Belli 1959 - 1999, 1999
" The Collection, 2000
" Ny dag på vej, 2001
" Peter Belli synger julens sange, 2001
" The Beat years 1964 - 1968, 2002
" Ulven Peter, 2002
" Got Masters if you want it, 2003
" Hit House Reunion, 2003
" Konger for en aften, 2003
" Når timerne bli'r små, 2004
" Sange fra Blomstersengen, 2005
" Peter Belli - Den Store Peter Belli Boks - De Første 25 År 1964-1989, 2006
" Peter Belli: Rejsende I Rock'n´roll, 2009
" Peter Belli: Underværker, 2011

" Evig Og Altid, 2013

" Som boblerne i bækken, 2016

Peter Belli har siden 1965 fortalt at det var i Løgumkloster til "Kloster Mærken" han første gang så sit livs udkårne, dette har han gentaget utallige gange, i respekt for June, og for stedet, hvor de mødtes. June og Peter har holdt sammen uanset hvor store udfordringerne har været i deres liv, 50 års ægteskab i en branche ikke altid har tilsmilet ægteparret fra den smukkeste side. De har i fællesskab taget udfordringerne op, med stor respekt for dette ægtepar.


Tryk  på billedet ovenfor og se dødsdromen.


Peter Belli i Dødsdromen
1965 - smalfilm lavet af: Kurt Aage Haugaard
Se og mindes tiden i 1965
Husk lyd.

Kl.14.00   Vi går 80 meter og surprise åbning af mini Belli udstilling og ungdomskulturen i 1967.
Kl.14.30    Transport rundt i Løgumkloster i Landauer hestevogn – forbi kyssebænk og mindeplade – efterfølgende
igennem tivoli hvor man  er i gang med at stille boder og karuseller op. Turen går til  Løgumkloster kirke.
               1 stk. hestevogn til transport af fotografer og journalister, som er med på turen.
               1 stk. hestevogn til transport af familie og venner med lokal guide,p å tur rundt til seværdighederne i byen – guiden
fortæller om byen.
Kl.15.00    kirkelig velsignelse i Løgumkloster Kirke.
Kl.15.30    Transport med Landauer fra kirken tilbage til Centralhotellet.
Kl.16.00    Hilse på guldbrudeparret reception for alle med et glas og kransekage samt frugt.
Kl.17.30    Slut og TAK for i dag.
 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü